Translate

woensdag 18 maart 2015

Cake, cake en nog eens cake

Ventje verjaart bijna dus het is weer tijd voor een traktatie. En daar heb ik een super recept voor. Waarschijnlijk het oudste en het meest gebruikte allertijden maar toch eindeloos lekker:

4 eieren
250 gr zelfrijzende bloem
250 gr boter op kamertemperatuur ( ik ga meestal voor een vlootje vitelma)
250 gr suiker

Deeg is klaar in nog geen 10 minuten.



Boter in een grote kom, suiker erbij, goed onder elkaar zetten. De eitjes klutsen en dan mee in de kom. Eventjes de mixer er in. Bloem langzaam bij zeven en terwijl mengen. En klaar is Kees.

Toevoegingen: stukjes appel of stukjes chocola naar eigen smaak. Bij mij dus veel en veel chocola.

Goed voor ongeveer 20 cakejes

Bovenstaand recept heb ik dus in veelvoud gemaakt. Zo een 5-tal keer :).

De collega's kunnen zich morgen te goed doen aan 100 cakejes. Dat zijn er veel en veel.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen