Translate

maandag 2 maart 2015

Recht op recht

Als jongensmama werd voor project 6 het nichtje gekozen als proefkonijn. Ze werd afgelopen weekend 5 jaar. Een extra cadeautje is altijd plezant.

Vol enthousiasme was ik gestart aan dit project. De glimlach van een kleuter in gedachte. Bij stap 7 zat ik toch wel even in de knoei. Na 10 minuten overpeinzen over in welke richting de bovenhoek diagonaal gevouwen moest worden, dacht ik: yes ik snap het. Hoek 1 lukte maar bij hoek 2 maakte ik toch de cruciale fout om de stof verkeerd te leggen. Gevolg: de driehoek verkeerd afgeknipt en dus kon ik het ganse voorpand opnieuw maken.

Stap 20 en 21 heb ik overgeslagen aangezien ik er voor koos om drukknoppen te gebruiken.

Stap 28 en 29 waren compleet Chinees dus deed ik improvisatie van het moment.

Het resultaat '

2 opmerkingen:

  1. Prachtige versie! Ik ben er vanavond ook aan begonnen, maar met de beste wil van de wereld krijg ik mijn middenvoorpand niet zoals in stap 10... Tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awel ik denk dat dan het probleem zit bij stap 7 en volgende. Ik heb daar ook de eerste keer heel hard over moeten nadenken. Je moet er echt voor zorgen dat de stof op de juiste manier diagonaal gevouwen wordt en afgeknipt. Als je dat doet dan valt het voorpand bijna automatisch zoals in stap 10 ( de tekening). Als je wil zal ik het eens stap voor stap proberen te fotograferen.

    BeantwoordenVerwijderen